X-Yachts Xc 47

Dānijas kuģu būvētava X-Yachts ir atklājusi informāciju par savu jauno buru laivu Xc 47, kuru tā plāno prezentēt sabiedrībai, sākot no 2024. gada.

Jau vairāk nekā 40 gadus pastāvošās kuģu būvētavas ilggadējie fani apgalvo, ka viņus vieno ne tikai mīlestība pret kvalitatīvi būvētām motorlaivām un buru laivām, bet arī tā dēvētā X sajūta. Tas nav īpašs jutīgums, bet gan vesels sajūtu spektrs, ko cilvēks piedzīvo, izbaudot kaut ko vienkāršu un tajā pašā laikā funkcionālu, mājīgu un nepārblīvētu, tīru un spilgtu. Skandināvijā ir jēdziens "hygge" - spēja ieskaut sevi ar komfortu, atpūsties, atrast laimi mazās lietās. Tātad X-feeling ir jahtu hygge!

Drošība un komforts
Jaunais kreiseris Xc 47 noteikti nav tikai mājīgs un pārdomāts salons un kajītes: projekts galvenokārt paredzēts drošai un ērtai burāšanai. Kā norāda kuģu būvētavas pārstāvji, tas bija paredzēts tiem, kas vēlas veikt garus kruīzus vai pat apbraukt apkārt pasaulei. Tāpēc komforts uz X-Yachts Xc 47 klāja sākas ar apstākļu radīšanu tiem, kas stāv pie stūres.

Klājs tika atbrīvots no šķautnēm un palagiem, noņemot pamatni zem tiem;
Stūres priekšā atrodas četras elektriskās vinčas (pa divām katrā pusē);
Pilotu kabīnē ir ērti dīvāni tiem, kas atpūšas uz kuģa un uzturēs kompāniju kapteinim;
Ieeju salonā aizsargā vējstikls (izsmidzināms).
Xc 47 izmanto jaunu virsbūves dizainu, ko sauc par "pusstāva sedanu", kas salīdzinājumā ar iepriekšējās paaudzes modeļiem ir nedaudz pacelts virs klāja. Tas ne tikai ļāva piepildīt salonu ar dienasgaismu, kuras bieži vien pietrūkst buru laivām, bet arī nodrošināja lielāku interjera apjomu.

Kā skaidro X-Yachts projektēšanas un inženieru nodaļas vadītājs Tomass Milecs, projektēšanas process tika mainīts: uzbūvēts pilna izmēra jahtas modelis, kuru iespējams noliekt līdz 20°, ļaujot modelēt dažādus laivu uzvedības scenārijus. reālos apstākļos.

LOA (ieskaitot bugspritu) 15,21 m
Korpusa garums 14,30 m
Ūdenslīnijas garums 13,17 m
Sija (maks.) 4,56 m
Iegrime - 2,30 m
Balasts - standarta 5490 kg
Darba tilpums - Viegls 14500 kg
Dzinējs Dīzelis 80 kW
Degvielas tvertne - Std 500 ltr
Ūdens tvertne - Std 640 ltr
Made on
Tilda